Zen-runoja ja musiikkia

In Finland by

04Feb2017

klo 15, Kirjasto 10. kirjasto 10, Elielinaukio 2 G, 00100 Helsinki

Järjestäjänä Suomen Buddhalainen Unioni

Järjestäjänä Suomen Buddhalainen Unioni, yhteistyössä Fokus ry:n kanssa.50 min. kestävä esitys on tarkoitettu kaikille, joita kiinnostaa zen ja itä-aasialainen ajattelu taiteessa ja runoudessa. Zen on japania ja tarkoittaa meditaatiota ja yhtä tien osaa, useista itä-aasialaisista vapautumisen teistä. Runous on ollut tapa ilmaista ympäröivää maailmaa, kaiken muutosta ja pysymättömyyttä sekä omaa suhdetta juuri tähän kuluvaan hetkeen.

Runot
Dharmaopettaja Vimalamitra lukee runoja teoksesta: Hanshan: Kylmä vuori, erakkorunoja Tang-kaudelta, suomentanut Pertti Seppälä. Dharmaopettaja Aryatara lukee suomalaisten runoilijoiden tekstejä, joissa on zeniläistä tunnelmaa.
Musiikki
Musiikki nousee runojen, Kylmän vuoren ja tämän hetken tunnelmista. Musiikkia luovat ”The Mystic Revelation Of Teppo Repo” –ryhmän muusikot: Otto Eskelinen – puuhuilut etc. Arwi Lind – puiset perkussiot etc. Eero Tikkanen – kontrabasso.
Tule kokemaan kirsikankukkien tuoksu ja tuuli, joka ei anna kukkien kukkia koko kesää. Katso tapahtuman juliste:https://buddhalainenunioni.files.wordpress.com/2017/01/zen-runoja.pdf

Return to event list